Vergoedingen en tarieven
Basis generalistische GGZ (BG-GGZ) en Jeugdhulp vergoed door gemeenten
De jeugdzorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Dit betekent dat de vergoedingen voor orthopedagogische en jeugdpsychologische hulp worden geregeld vanuit de gemeente waar het kind of de jongere (tot 18 jaar) woont.
Wij hebben een contract met de gemeenten Ede, Barneveld, Veenendaal, Rhenen, Scherpenzeel, Renswoude en Nijkerk (Jeugdhulpregio FoodValley), alsook met de gemeenten Wageningen en Renkum (Jeugdhulpregio Centraal Gelderland).
Om in aanmerking te komen voor vergoeding van zorg, is er vaak sprake van (een vermoeden van) een stoornis. De huisarts kan een verwijzing voor jeugdhulp (BG-GGZ) geven. Ook is het mogelijk dat het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of een sociaal team in uw gemeente uw kind naar onze praktijk verwijst, voor hulp in het kader van de BG-GGZ of Jeugdhulp. In dit geval hoeft de huisarts niet meer te verwijzen.
Zelf betalen mogelijk
Uiteraard is het ook mogelijk zelf de zorg te betalen. Er is dan geen verwijsbrief van de huisarts nodig en de gemeente is niet op de hoogte van de aanmelding. Wij hanteren per consult een tarief van €105,- per uur. De kosten voor psychodiagnostisch onderzoek zijn afhankelijk van de hulpvraag en worden met u afgesproken in het eerste gesprek. Wanneer er sprake is van niet-verzekerde zorg, ontvangt u de nota’s rechtstreeks van ons. Deze kunnen niet worden gedeclareerd bij de gemeente of zorgverzekering.
Dossier en Privacy
De praktijk heeft een wettelijke bewaarplicht van cliëntgegevens van 15 jaar. Uw gegevens blijven in die periode veilig bewaard en zullen na 15 jaar worden vernietigd. Wij vinden de privacy van uw gegevens erg belangrijk. In ons privacystatement kunt u lezen welke persoonsgegevens door ons worden verwerkt en waarvoor deze gebruikt worden. Tevens staat hierin opgenomen welke rechten u hebt.
Registraties en lidmaatschappen
De professionals van de orthopedagogen- en Jeugdpsychologenpraktijk zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor onderwijskundigen en pedagogen (NVO) en/of het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Wij werken volgens de Beroepscode van de NVO en de Beroepscode van de NIP.
Alle Orthopedagogen en de GZ-psycholoog in onze praktijk zijn BIG-geregistreerd. Ook zijn we allen geregistreerd bij het SKJ.
De praktijk is in aangesloten bij Psyzorg en de KJRA.
Kamer van Koophandel: 09203529
Suggesties of klachten
Heeft u suggesties of tips, uw hulpverlener hoort ze graag van u. Daarnaast kunt u gebruik maken van een vertrouwenspersoon. Bent u ergens ontevreden over of heeft u een klacht over onze zorg? We gaan graag met u in gesprek en op zoek naar een oplossing.
Vertrouwenspersoon
Jeugdstem/Adviespunt Zorgbelang is de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdzorg. Iedereen die te maken heeft met jeugdzorg en daar vragen over heeft, kan bij hen terecht voor informatie, advies en/of ondersteuning. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen met vragen of klachten naar een vertrouwenspersoon van Jeugdstem/Adviespunt Zorgbelang. Een vertrouwenspersoon kan meegaan naar gesprekken met de gemeente of een hulpverlener. Ook helpt de vertrouwenspersoon met het indienen van een klacht bij een klachtencommissie of bij het bezwaar maken bij de gemeente. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van Jeugdstem / Adviespunt Zorgbelang is gratis. Jeugdstem is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van de orthopedagogen- en jeugdpsychologenpraktijk van Oene & Postma. Voor meer informatie over Jeugdstem/ Adviespunt Zorgbelang zie: Over Jeugdstem Adviespunt Zorgbelang
Klachtenportaal Zorg
Wilt of kunt u de klacht niet bespreekbaar maken met ons, of wenst u onafhankelijke ondersteuning hierbij, dan kunt contact opnemen met Klachtenportaal Zorg. Klachtenportaal Zorg is een externe organisatie waar we zijn aangesloten om onvrede en klachten over onze zorg te helpen oplossen. Zie hiervoor het klachtenregelement.
Voor onze klachtprocedure zie: Klachtenregeling van Oene & Postma